Vandra och jaga i Värmlands natur

I Värmland finns vacker skärgård, stora djupa skogar och ett rikt djurliv. Här finns även många olika vandringsleder som passar alla.

Vandringslederna i Värmland finns i de flesta varianter, långa, korta, svåra och enkla. Detta gör det tacksamt för många att besöka landskapet. Några av de populäraste är 7-torpsleden, Järnleden, Jäveröleden, Sundbergsleden och Halgåleden. För att planera sin vandringsrutt är det bra att läsa på om leden man valt och anpassa utrustning och packning efter detta., i och med att landskapet är varierat.

Jakt i de djupa skogarna

Landskapet är skiftande, där finns allt från jordbruksmarker, stora skogar, stora, älvar och floder. Naturen är en av de vackraste och mest välbevarade i landet vilket lockar många människor. För den natur- och friluftslivs intresserade finns det gott om variation. En populär sysselsättning i Värmlands natur är jakt. Det är inte bara ett nöje utan också en nödvändighet för att upprätthålla hållbart stora djurstammar. Med rätt utrustning och kläder från Fähallenjakt förebyggs en trevlig jakt, oavsett jaktlycka. Viktigt att ha koll på är dock jaktlagar, viltskador, jaktområden, markägare och vilka djur man får jaga, läs mer om detta på Länsstyrelsen Värmland. Sedan ett tag tillbaka har vargen trots dess ökande antal varit förbjuden att jaga i Värmland, och enligt en artikel i Svensk Jakt är det möjligt att även älgjakten ställs in. Detta för att älgstammen hotas av den rådande vargstammens ökning, ett ställningstagande och bevarelsearbete som Svenska Jägareförbundet måste diskutera.

Värmlandshumor

Om man inte är intresserad av jakt eller vandring finns det även en otroligt vacker skärgård att besöka. Skulle det inte heller passa så kan man alltid kolla in komikern Mia Skäringers nya serie Ack Värmland för att få sig ett gott skratt. Mia Skäringer är själv uppväxt i Värmland och tycker att det är ett otroligt vackert landskap. Här Intervjuas hon i TV4 Nyhetsmorgon: