Upplev Karlstad

Det skrivs hit och dit att det finns så mycket att uppleva i Stockholm, men man behöver inte bege sig ända dit för att kunna gå på muséer, teatrar och bo på trevliga hotell. I Karlstad kan man uppleva många trevliga evenemang på Löfbergs Lila arena, allt från ishockey matcher till musikuppträdanden. Det finns flera utställningshallar som ställer ut nationella som internationella konstnärer året om. Föreningen Konst i Karlstad och Konstfrämjandet anordnar flertalet av dessa och kan vara bra att kontakta innan ett besök för att fråga vad som ställs ut under besöket i staden. På sommaren hålls ett antal festivaler i staden där landets musikelit uppträder och som vanligtvis har tusentals besökare. De pågår i ett par dagar och för den som gillar ett mer socialt boende än hotell så finns det flera campingar som har speciella festivalerbjudanden.

Rally

Ett annat intresse som ligger värmlänningarna varmt om hjärtat är intresset för motorsport och rally. Under några dagar i februari varje år anordnas internationella rallytävlingar i Karlstad med omnejd dit hela världens rallyelit åker för att njuta av farten i de djupa skogarna i Värmland. Rallyfesten är ett spektakel för hela familjen där uppträdanden från nationella som lokala artister hålls och alla kan umgås även om bilarna är ute och kör på annat håll. Spänning, gemenskap och något för alla.

Skärgården när du har Vänern

Eftersom staden ligger precis intill Vänern som är Sveriges största sjö så finns det gott om gästhamnar och det är precis lika underbart som att vara ute på havet eller i skärgården och kryssa runt om inte bättre eftersom man slipper maneter och kallsupar av saltvatten!

Så packa tältet, båten eller rallybilen och boka semestern i Värmland!