Investera i en bättre resväska

 

Om du reser mycket är det viktigt att ha rätt resväska, ja kanske till och med ett set av väskor att använda till kabinbagage, incheckningsbagage och för att ha runt armen ute på stan. Så här ska du tänka när du köper resväska.

Köp inte första bästa resväska bara för att den ser snygg ut. Den ska vara funktionell och samtidigt tålig för slitage. Resväskan kommer att dras, slängas och dängas och kanske utsättas för väder och vind. Tänk på material och storlek, extra finesser och design när du köper resväska. Se här en rad olika resväskor som passar för olika slags resande.

Bästa tipsen vid köp av resväska

De gamla läderväskorna man höll i handen för hundra år sedan var visserligen ganska charmiga men ack så irriterande att släpa med sig. De gick inte att rulla speciellt bra och de blev snabbt smutsiga och hade dessutom inte en särskilt stor volym. Annat är det med dagens resväskor, inte minst på grund av att man sett hur flygplatspersonalen hanterar bagage. Det krävs idag en tålig resväska som står emot det mesta och för att få den måste du ofta lägga lite mer pengar på den.

En resväska ska helst ha följande egenskaper.

  • Kunna rullas och bäras enkelt
  • Ha många inneboende fack och rymligheter
  • Helst vara gjord av tålig plast för att inte skada innehållet

Investera i en bättre resväska

Det kan vara dyrt att köpa en resväska men om du handlar den på rea kan du göra ett fantastiskt klipp. Det kan vara guld värt att köpa ett helt set av väskor som både passar som handväska, kabinbagage och incheckning. Det kan även vara bra då du lättare kan hålla reda på alla dina väskor. Väskor av bra kvalitet brukar vara gjorda av hårdplast för att inte få bucklor och skador. Dock ska du läsa på om den bästa plasten eftersom dålig kvalitet kan skadas mer.

Väskor i läder är mycket vackra men de är inte lika tåliga för incheckat bagage. Välj hellre läder för att ta med inne i flygplanet och kanske som handväska. Tänk på regler om mått och betalning av eventuellt handbagage.