Tänd gnistan med rätt utrustning i packningen

Att göra upp eld har länge varit en konstform som kan uppnås på olika sätt. En av dem använder sig av tändstål som med hjälp av en gnista sätter fyr på tändveden. Att packa ner tändstål när du ska ge dig ut är ett bra val för att du alltid ska vara förberedd.

Världen över har människan hittat egna sätt att göra upp eld och hantera den. Med moderna metoder har det blivit enkelt att använda denna gamla kunskap och hos https://lightmyfire.com/se/online-shop/fire finns det du behöver för att göra upp eld. Just tändstålet är användbart för både barnfamiljer och de som förbereder sig för kriser.

Tändstålet är unikt

Ett tändstål av bra kvalitet har designats och tillverkats med fokus på sin uppgift. Tändstålet skapar en gnista som får fäste i tändveden. För att vara säker på att gnistan övergår i eld är det bra att välja tändved med omsorg. Med ett tändstål i packningen behöver du inte stå handfallen när tändstickorna tagit slut, vilket även visat sig viktigt i tävlingar som Robinson. Med en bra kniv kan du dessutom skapa tändved av större vedträn.

Eld skapar frihet i naturen

Toasting,A,Marshmallow,On,An,Open,Camp,Fire,PitAtt göra upp eld är ett vanligt inslag i naturupplevelser och campingäventyr, med det kräver både ansvar och kunskap för att det ska göras säkert. Det är också en frihet att kunna elda var du än är.

”Att äta ute är ofta turens höjdpunkt”, påpekar Anna Ahlström från Friluftsfrämjandet.
Det finns en mängd tips kring matlagning i naturen och många av dem har elden som utgångspunkt; kom bara ihåg att packa ner bra tillbehör så att matlagningen blir enkel. För dig som inte ska ge dig ut på äventyr kan tändstålet även komma till nytta vid grillen eller spritköket.