Resa till Stockholm

Att resa till Stockholm kan vara väldigt roligt om du vet vad du vill och är väl förberedd. Kommer du från en mindre stad så kommer du här till en väldigt stor stad, med mycket folk och mycket att se och göra. Här listas några saker du inte får missa!

Stockholm är väl värt ett besök. Kommer du från en mindre stad är det ganska mycket som är olikt och framförallt mycket du bör veta. Ta gärna reda på fakta innan du reser. Framförallt bör boende bokas så fort du bestämt att du ska resa dit. Du kan välja mellan lite olika alternativ men här finns tips på hotell i Stockholm som du kan spana in. Det finns både billigare och dyrare alternativ, men reser du t.ex. till sommaren bör du boka i tid eftersom Stockholm har mycket turister. När du också bestämt hur du ska ta dig till Stockholm så är det bra att läsa på lite om vad man kan se och göra. Och vad det kostar, så man är förberedd. Här finns något för alla! Så, vad får man inte missa?

Kungliga slottet

Är du intresserad av kultur och framförallt kunglig historia, ska du givetvis besöka kungliga slottet, som ligger i Gamla stan. Där finns också Storkyrkan där kronprinsessan Victoria gifte sig med sin Daniel. Inne på slottet finns olika ställen att besöka och till dom krävs biljett. Utanför slottet finns en affär där du kan köpa souvenirer. Vill du se vaktavlösningen så går det att se utanför, på gården. Det är väldigt fint att se.

Mall of Scandinavia & Gamla stan

Det finns massa shopping i Stockholm. Ett tips är att åka till Mall of Scandinavia, som är ett ganska nytt shoppingcenter och ligger i Solna. Dit kan du åka tunnelbana. Här finns massa butiker men också en del mat- och fikaställen att stanna vid när du känner dig trött efter shoppingen. Åker du till Gamla stan finns där också en del butiker och framförallt är det väldigt vackert område att gå omkring och titta i och något du inte bör missa.

Skansen

Stockholms djurpark, Skansen ligger på kungliga Djurgården och är världens äldsta friluftsmuseum. Här firas svenska traditioner som midsommar, valborg, lucia och under julen ordnas en julmarknad.

Här var bara några förslag för dig som ska besöka Stockholm! Ha så kul!